سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شازده


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

نظر
&

نحوه نوشتن طرح کسب و کار


 

 

  • نحوه نوشتن طرح کسب و کار

    نحوه نوشتن طرح کسب و کار

    طرح کسب و کار(Business Plan) به نقل از جارچی: برنامه ریزی هدفمندی که وضعیت کلی کسب و کار را ارزیابی می کند. و تعیین کننده عناصر کلیدی برای پیشبرد اهداف است.
    به عبارت دیگر Business Plan سندی مکتوب شده است از طرح اولیه محصول، اهداف، وضعیت مالی، برندیگ، بازار یابی و فروش، به طور کلی جنبه های مختلف کسب و کار را مشخص می کند
    و برای اشخاصی که به دنبال کارآفرینی و راه اندازی کسب و کارهای نوپا و نوین هستند بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

    چرا باید یک طرح کسب وکار داشته باشیم؟
    صاحبان سرمایه و مدیران کسب و کار برای تولید ایده های جدید، درک بیشتر، بهتر نحوه تجارت، تخمین بازارهای رقابتی و سرمایه اولیه وهمچنین زمان لازم برای راه اندازی کسب و کار، موظف به انجام این طرح هستند، تا تجارتی پررونق و باسوددهی بالایی داشته باشند.
    نوشتن طرح کسب و کار کمک شایانی به شناخت طرح اولیه، اهداف تعیین شده،شناخت بازار، زمان مناسب برای پیشبرد و راه اندازی، ایده اولیه و ارزیابی آن، ارزیابی نحوه بازاریابی و فروش، نیازهای مالی، شناخت مخاطبان و بازارهای رقابتی دارد.

    زمان مناسب برای نوشتن طرح کسب وکار
    افراد خیلی دیر به این فکر می افتند که یک Business Plan طراحی کنند. مواقعی وجود دارد که ایده ای جدید در سر دارید و در پی پیدا کردن راهی برای تحقق آن هستید، حال بهترین زمان برای طراحی یک طرح کسب وکار است.
    در وهله اول باید مراحل اصلی و جزئیات کسب وکارتان را با دقت در یک برگه وارد کنید این کار سبب می شود تا ذهنتان پویا شود و ایده های سودمندی را پیاده سازی کنید.
    در مرحله ی بعد شما نیاز به یک سرمایه اولیه دارید. ممکن است چون در اوایل مسیر هستید به سود و سرمایه ی اولیه دست پیدا نکرده باشید، در این مواقع بهتر است از صاحبان سرمایه(سرمایه گذاران یا از طریق بانک ها) کمک بگیرید، در این بخش شما موظف به ارائه طرحی کامل و با جزئیات هستید، این این کار شما باعث می شود سرمایه گذار مجاب به همکاری با شما شود.

     نکاتی را که باید به آن توجه کنید:
    تحقیق کنید که چه قشری از مردم از محصول شما استفاده می کنند. باید بررسی کنید که آیا این محصول شما مناسب همه ی افراد است؟ یا فقط توجه عده ای را جلب می کند، آیا افراد به راحتی به آن دسترسی دارند؟ و همه ی عموم می توانند آن را تهیه کنند، آیا این محصول نیازهای بازار را برطرف می کند؟ و سوالاتی از این قبیل.
    شناخت نیازهای اولیه شرکت و محصول و تهیه لیستی از آن .
    قبل از اینکه بخواهید محصولی را به بازار عرضه کنید بهتر است، یک نمونه اولیه از آن را طراحی کنید تا از طراحی و عیب و نقص های آن مطلع شوید.
    انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی کسب وکار.
    بهتر است هنگام نگارش طرح توجیهی محصول، لیستی از منابع و مواردی را که به آن نیاز دارید تهیه کنید و هزینه های احتمالی را تخمین بزنید.
    اطلاعات جامع و دقیقی را در اختیار مشتری و سرمایه گذار بگذارید.

    نوشتن طرح کسب وکار مختص چه افرادی است؟
    دو دلیل اصلی برای نوشتن Business Plan وجود دارد:
    دلیل داخلی: زمانی که در حال نوشتن طرح کسب وکار هستید، دید بهتر و عمیق تری نسب به مدل کسب وکار خود پیدا می کنید و این احتمال وجود دارد است که فاکتورهایی را بیابید که تجارت را با مشکل مواجه می کند، بنابراین می توانید در پی یافتن راه حلی باشید که از شکست های احتمالی جلوگیری می کند.
    در مواقع دیگر زمانی وجود دارد که در حال طراحی Business Plan هستید و برای تجارت خود یک سری قاعده و قانون برای کسب و کار تعیین می کنید، این امر سبب افزایش تمرکز و پیشبرد و سازماندهی هرچه بیشتر و بهتر اهداف می شود.
    دلیل خارجی:اصلی ترین دلیل خارجی طراحی Business Plan سرمایه است. و این دلیل به دوگروه تقسیم می شود. اولین گروه افرادی هستند که در راه اندازی و اجرای تجارت مشارکت می کنند و دیگری سرمایه گذاری به صورت وام است که بانک ها هستند و هردو گروه نیازمند طرحی جامع و دقیق می باشند.

    ابزارهای لازم برای نوشتن طرح کسب وکار:
    نمونه ای از کسب وکار آماده
    قالب طرح کسب وکار
    کتاب های مورد نیاز
    راهنما

    اجزای اصلی طرح کسب وکار:

    نحوه نوشتن طرح کسب و کار
    خلاصه اجرایی: در ابتدای طرح باید توضیحات جزئی در مورد دیدگاه کلی کسب وکار، معرفی محصول، ضرورت استفاده از محصول، شرح وضعیت مالی فعلی، دلیل متمایز بودن تجارت، شرح وضعیت مالی در آینده و… را در اختیار مخاطبانو سرمایه گذاران قرار  دهید.
    شرح کسب وکار :در این مرحله باید توضیحات جامع و کاملی در مورد نوع کسب وکار، نحوه فعالیت، اهداف اصلی شرکت در دراز و کوتاه مدت، چگونگی تامین نیاز های بازار و… را شرح دهید، تا مخاطبان و سرمایه گذاران از وضعیت کلی طرح باخبر شوند.
    تحلیل بازار: تجزیه و تحلیل موقعیت کسب وکار، بازارهای رقابتی، بررسی نیازهای بازار و… سبب آشنایی بهتر و بیشتر با کار و جنبه های  مختلف بازار می شود.
    با شناسایی نقاط ضعف و قوت تجارت و بازارهای رقابتی می توانید تجارت را گسترش دهید و به اهداف سازمانی آن کمک شایان ذکری انجام دهید.
    طراحی: هدف از طراحی و توسعه طرح، ارائه طرحی اولیه و معرفی محصول به سرمایه گذاران و مخاطبان است. این کار نشان دهنده هدف و نوع فعالیت تجارت است.
    بازاریابی و فروش:در این مرحله ویژگی های محصول را به طور کامل توضیح می دهید و دلایل استفاده از آن را بیان می کنید.
    در بازاریابی محصول از روش های خلاقانه و نوین برای جذب مشتری کمک بگیرید و آنها را ترغیب کنید که از محصول شما استفاده کنند. از ایده هایی استفاده کنید که شما را از دیگر رقبا متمایز سازد، هرچه بازار رقابتی بهتری داشته باشید، مشتریان سودمندی تری جذب خواهید کرد و کمک بسزایی در گسترش و پیشبرد اهداف تجارت دارد.

    نحوه نوشتن طرح کسب و کار

    عوامل مالی: طرح مالی شما وابسته به اهداف و نوع فعالیتی که دارید، است. باید توضیحاتی در مورد چگونگی استفاده از منابع، بودجه، سود و زیان را شرح دهید.
    هرگونه مسائلی که به درخواست وام یا کمک مالی است به این قسمت مربوط می شود
    همچنین این مرحله مقدار پول مورد نیاز در زمان فعلی و آینده را مشخص کنید.