انواع بازاریابی چیست
- انواع بازاریابی چیست
انواع بازاریابی چیست
تعریف بازاریابی به نقل از ویکی پدیا
بازاریابی یا مارکتینگ(Marketing):مطالعه و مدیریت روابط در تبادلات است.
بازاریابی فرایند شناسایی، پیشبینی و رفع نیازها و خواستههای مشتریان است.
از آنجایی که بازاریابی برای جذب مشتریان کاربرد دارد، نتیجه این فعالیت از اجزای اصلی مدیریت کسب و کار و بازرگانی محسوب میشود.
با توجه به مطالب بالا، برای درک بهتر مبحث بازاریابی، بهتر است که با انواع آن آشنا شوید.نکاتی که در بازاریابی باید به آنها توجه داشته باشید
– ابتدا باید نیازهای تامین نشده ی بازار، جامعه و شرکت ها مورد بررسی قرار گیرد.
– تجزیه وتحلیل بازار هدف
– محاسبه برآورد های حاصل
– بررسی محصولاتی که متقاضیان بیشتری دارد.انواع بازاریابی از نگاه جارچی
انواع بازریابی عبارتند از:
بازاریابی برند:اثربخش ترین نوع بازاریابی است. از طریق نام تجاری شرکت که شناخته شده است، انجام می پذیرد.بازاریابی دهان به دهان:رایج ترین شیوه ای که افراد، به تهیه محصول ترغیب می شوند. این روش محصول به صورت حضوری تبلیغ می شود. برای مثال، صحبت درباره برند مورد علاقه وپرطرفدار.
بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ:این رویکرد برروی بازاریابی های کم هزینه ولی با سودآوری بالا تمرکز دارد.
بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی: به دلیل تغییر در سبک زندگی افراد، به کارگیری از این روش بسیار رایج و مورد توجه واقع شده است. وحضور شرکت ها در این زمینه سبب تضمین موفقیت آنها خواهد شد.
بازاریابی از طریق افراد مشهور:استخدام و به کارگیری افراد معروف در تبلیغات.
بازاریابی محدود:تبلیغات در مکان های نزدیک و از طریق تکونولوژی هایی نظیر بلوتوث و WiFi.
بازاریابی مشارکتی:مشارکت دو شرکت با یکدیگر، که یکی از شرکت ها وظیفه تولید محصول و دیگری وظیفه تبلیغات را برعهده می گیرد.
بازاریابی الگوریتمی:بهره گیری از الگوریتم های خاص محاسباتی در بازاریابی می شود.
بازاریابی گازانبری:تبلیغ در کمپین یک شرکت دیگر بدون صرف هزینه ای.
بازاریابی معاملاتی: شرکت در حراجی ها و خرده فروشی های بزرگ.
بازاریابی اجتماعی:درصدد برآورده کردن نیازهای گروه خاصی از جامعه است.بازاریابی بحث برانگیز:در این روش مخاطب به بیان عقیده ونظرات خود درباره یک نام تجاری می پردازد که بسیار چالش برانگیز است.
بازاریابی فنی:تبلیغات در حوزه های تخصصی.
بازاریابی عصبی:این نوع بازاریابی به تحلیل واکنش های مشتری می پردازد.
بازاریابی دانشجویی:از دانشجویان برای تبلیغ کالا و نام تجاری در محیط دانشگاه استفاده می شود.بازاریابی از طریق بسته بندی:در این نوع بازاریابی از تکنیک های جدید در بسته بندی کالا استفاده می شود.
بازاریابی محتوایی:در این شیوه با تولید و بهره گیری از فیلم ها،تصاویر و مطالب پرطرفدار، مخاطبان زیادی را جذب می کنند.
بازاریابی شبکه ای:در این روش نیروهای فروش، مازاد بر کمیسیونی که برای خدمات و ارائه محصولات دریافت می کنند. می توانند بابت افرادی که برای فروش محصولات معرفی کرده اند نیز کمیسیون دریافت نمایند. این عمل سبب ایجاد سلسله مراتب چندگانه می شود.
بازاریابی ویروسی:در این روش مشتریان بیش از عرضه محصول، مشتاق استفاده از آن هستند.
برای مثال برند شناخته شده CHANEL که طرفداران زیادی دارد.
علاقه مندان به این برند به صورت رایگان و خودجوش تبلیغات گسترده ای را انجام می دهند و در پی شناسایی بیشتر این برند هستند، به این شیوه ی تبلیغات بازاریابی ویروسی می گویند. البته باید در نظر داشته باشید این روش برای برندهای ناشناخته و نوپا هزینه های بسیار زیادی را در بر دارد.بازاریابی برطبق جغرافیا:بازاریابی بر حسب ذائقه، جنسیت، آب وهوا، سن، فرهنگ استفاده از محصول و… صورت می گیرد.
بازاریابی مخفی:در این نوع بازاریابی کافی است قسمتی از اطلاعات را در اختیار مخاطب قرار دهید تا ترغیب شود. برای مثال، پخش قسمت هیجان انگیز تیز یک فیلم.
بازاریابی کمین:از وقوع حادثه ای برای ایجاد بازاریابی استفاده می شود.
بازاریابی انبوه:برخی از شرکت ها برای ادامه اهداف، نیازمند فروش انبوه محصولات خود در سراسر دنیا هستند. در این روش شرکت ها ناچار به صرفه هزینه هایبسیاری برای تبلیغات و بازاریابی هستند. مثال بارز آن، شرکت ال جی که تبلیغات و بازاریابی های انبوهی را انجام داده است.
بازاریابی دعوت به خرید:این تکنیک روشی برای ترغیب افراد به خرید محصولات است. افراد با طراحی بنرهای تبلیغاتی نوین و خلاقانه مخاطب را کنجکاو به مشاهده محصول و خرید می کنند.بازاریابی خیرخواهانه:در این نوع بازاریابی می توان به شرکت پپسی در امارات اشاره کرد که این شرکت، با ایجاد بنگاه هایی برای زنان سرپرست خانوار توانست در اداره امور زندگی افراد کمک بسزایی انجام دهد. این فعالیت خیرخواهانه پپسی سروصدای زیادی به پا کرد. پپسی توانست در این منطقه بیشترین فروش محصول را به دلیل استقبال مردم در جهت گسترش فعالیت های خیرخواهانه داشته باشد.
بازاریابی با عرضه محدود:برخی شرکت ها به دلیل افزایش قیمت وکنترل فروش، محصولات را به تعداد محدود در بازار عرضه می کنند، این عمل سبب می شود تا خریداران با سرعت بیشتری محصولات عرضه شده را تهیه نمایند. در بازاریابی با عرضه محدود، شرکت ها می توانند محصولات خود را باقیمت بالا به فروش برسانید.
بازاریابی متمرکز:بازاریابی برای ارائه محصولی خاص برای یک بازار مشخص است.
بازاریابی متنوع:هدف جذب مشتریان با سلیقه های گوناگون است.بازاریابی اینترنتی:از تمام شیوه های بازاریابی مانند، تبلیعات کلیکی، شبکه ی اجتماعی، کمپین های ایمیلی و… استفاده می کنند.
بازاریابی خیابانی:استخدام نیروهایی برای پخش تبلیغات در سطح شهر ویا بیان تبلیغات به شیوه ای خاص و سرگرم کننده در جهت جذب مشتری.
بازاریابی از طریق شعار تبلیغاتی:در این روش می توان به شرکت تولیدکننده کفش Toms Shoes اشاره کرد. این شرکت با طراحی شعار تبلیغات به گونه ای خاص( با خرید هر کفش توسط مشتریان ما، یک کفش رایگان به افرادی که توان پرداخت هزینه کفش را ندارند هدیه داده می شود.) توانست فروش خود را چند برابر نماید.
بازاریابی تلفنی:از طریق تماس تلفنی به صورت مستقیم با مشتریان ارتباط برقرار می کنید. و اطلاعاتی درباره برند و محصولات خود در اختیار مشتری قرار می دهید.
این شیوه به شناسایی برند کمک بالقوه ای می کند.بازاریابی کاتالوگ:چاپ وپخش کاتالوگ های تبلیغاتی .
بازاریابی کسب وکار به کسب وکار(B2B):فروش محصولات به کسب وکارهای دیگر.
بازاریابی مستقیم(B2C):تعامل مستقیم تولیدکننده کالا با مصرف کنندگان.
بازاریابی پیامکی:ارسال پیامک های تبلیغاتی.بازاریابی از طریق فروش محصولات به قیمت پایین تر برای فروش سایر محصولات شرکت.
بازاریابی در روزنامه ها
بازاریابی در آگهی ریپورتاژها
بازاریابی دیجیتالی
خود بازاریابی
بازاریابی رابطه ای
و…